hosting

Small town dude with a big city attitude 

Kako sam odabrala hosting za svoju web stranicu

Ok, ime domene znam….no trebam hosting, smještaj za svoju novu web stranicu, uslugu zakupa prostora na Internet poslužitelju (serveru).

Da nije bilo specifičnih zahtjeva sve bi bilo lako i odabir bi pao na Bluehost jer u kombinaciji s WordPressom odlično funkcionira (provjereno na nekoliko stranica koje sam odradila i koje i danas administriram)….no jedan od specifičnih zahtjeva br. 1 bio je odabrati lokalnog provajdera.

I što sada? Jedna od web stranica, koju sam producirala i sada ju administriram, udomljena je na lokalnom hosting servisu i nije dobro. To jednostavno ne funkcionira kako treba….Odmah u startu bila sam obeshrabrena. Tražila sam sugestiju i preporuku od ekipe iz struke, no samo dvoje je predložilo Avalon dok su ostali svi od reda predložili hosting van granica Hrvatske. Naglasak je bio na podršci – obavezno biraj one koji imaju podršku 24/7.

 

I tu počinje moje iskustvo zakupa domene i hostinga u Avalonu, a ova priča ima sretan kraj!

 

Specifični zahtjev br. 2 – točan iznos koji moram potrošiti….nakon 15 minuta kliketanja po Avalon webshopu malo sam se unervozila. Nikako da složim kombinaciju s kojom ću da doći do željenog iznosa. No gdje god da kliknem na stranici u oko me bode opcija “podrška od 0-24”, nazovi, piši, pitaj…tu smo…

I tako sam utipkala broj i nazvala. Javio se ljubazni Neven koji me spojio s Tomislavom u odjelu prodaje. To je bila jedna od boljih odluka tog jutra. U dvije rečenice objasnila sam svoj problem, a ljubazni gospodin Tomislav je u tri rečenice predložio ponudu koja se ne odbija i riješio moj prvi problem.

Vratila sam se u shop, odradila log-in no iz nekog razloga nisam uspjela završiti zadnji korak naplate (moj komp je bio u čudnom modu to jutro) pa sam ponovno zvrcnula Tomislava koji je u tren oka skucao ponudu i voila! Izvršim uplatu, transakcija provedena i lijepo ti ekipa ljubazno sve podesi u C-panelu i pošalje pristupne podatke za admin sučelje! Mrak. Inače sam navikla sve odraditi sama.

 

Eto,  so far – so good. Sve funkcionira.

 

Kasnije je mailom stigao i R1 račun, a isto poslijepodne stiže i mail iznenađenja. Zahvala što sam odabrala Avalon za hosting partnera, te kupon s kodom za oglašavanje na Googleu, jer oni znaju da mi treba promocija nove web stranice! To je usluga. To je odnos prema klijentu na zavidnoj razini!

A kad se sjetim prve pomisli kad sam vidjela da je tvrtka iz Đurđevca…priznajem imala sam predrasude i sramim se zbog toga.

Više ih nemam. Preporučam svima. www.avalon.hr