web-stranica

Izrada responzivnih web stranica

Izrada responzivnih web stranica optimiziranih za tražilice

Web stranica je kao online interaktivno ogledalo vašeg poslovanja i ima nekoliko važnih uloga:

  • ispričati vašu priču internet korisnicima
  • impresionirati ih u manje od 7 sekundi
  • zadržati korisnike na stranici

Ima li vaša stranica sve potrebne adute da to i učini?

  1. Da li je navigacija jednostavna?
  2. Da li je dizajn responzivan i izgleda dobro na svakom uređaju?
  3. Ima li stranica link na vaše profile na društvenim mrežama?
  4. Imate li uopće web stranicu?

Ako su vaši odgovori na bilo koje od postavljenih pitanje NE, tada predlažemo da nam se javite i ugovorite sastanak.

 

 

Funkcionalnost treba staviti ispred ljepote dizajna

 

Svi znamo onu „ o ukusima se ne raspravlja”. U stvarnosti rasprave takvog tipa vode se uvijek, no činjenica je da iste ne vode nikuda. Ako me razumijete….

Stoga ostavljam temu dizajna, kombinacija boja, fontova i ostalih vizualnih elemenata za neki drugi blog post i nastavljam u smjeru funkcionalnosti web stranice.

Responzivan dizajn u današnje vrijeme je imperativ. Sve više korisnika koristi pametne telefone za surfanje internetom i korištenje društvenih mreža. Web stranica treba se prikazivati jednako kvalitetno na desktop računalu, laptopu, tabletu i mobilnom telefonu. u suprotnom možete odmah s target liste prekrižiti polovicu korisnika.

Jednostavna navigacija omogućava posjetiteljima da se lakše snalaze na web stranici, te da brzo nađu što su tražili. Ako se to ne desi u vrlo kratkom roku oni napuštaju stranicu. Korisnici interneta kad pretražuju sadržaj najčešće nemaju strpljenja, te skeniraju sadržaj u nadi da će pronaći ono što traže ili barem znak da su na pravom mjestu. Tu puno pomažu logotipovi, razni elementi ponude, CTA (call-to-action) fraze koje pozivaju na neku radnju.

Optimizirani sadržaj – kako bi vaši target korisnici pronašli vaše web sjedište sadržaj na stranici mora biti optimiziran za tražilice (SEO friendly). No pritom imajte na umu da sadržaj također treba prilagoditi i korisnicima ne samo tražilicama. Ako vi ne znate kako napraviti dobar balans – mi znamo! Putem pravih ključnih riječi posjetitelji će pronaći vašu web stranicu, a ako je sadržaj relevantan njihovim potrebama oni će ubrzo postati vaši korisnici.

Povezanost s društvenim mrežama – kako komuniciranje web stranicom spada u grupu masovnog komuniciranja koje je nepotpuno jer nedostaje povratna veza. To se rješava tako da omogućite korisnicima da komentiraju sadržaj na samom web sjedištu, obrazac za kontakt, e.mail komunikacija ili link na poslovne profile na društvenim mrežama. Ako imate u sklopu poslovanja podršku kupcima, live chat je također jedna od popularnijih opcija.

 

 

Mi koristimo WORDPRESS, a vi?

 

web-stranica

Koristeći WordPress platformu koja sadrži različite tehnike dizajniranja, možemo vam osigurati web stranicu koja će biti moćan SEO alat.

Bilo da trebate stranicu koja informira korisnike, prodaje uslugu / proizvode ili se radi o blogu, vaši postovi bit će optimizirani i spremni da vas lansiraju na top poziciju na tražilicama.

Izbor dodataka pruža mogućnost nadogradnje i izmjene u vrlo kratkom roku. Sama izrada web sjedišta također ne traje dugo. Već u 7 dana možete imati stranicu kakvu želite.

 

 

Nakon što je stranica lansirana u javnost imamo dvije opcije:

  1. uz jednodnevnu edukaciju prepuštamo vam redovno održavanje, optimizaciju  i update sadržaja
  2. mi nastavljamo s redovitim održavanjem i izmjenom sadržaja (prema individualnom planu s klijentom)

WordPress korisnika svakim danom je sve više, a s obzirom na široku ponudu tema vaša web stranica i dalje može biti jedinstvena, funkcionalna i jednostavna za korištenje krajnjem korisniku. Koriste ga poznati svjetski brendovi poput Mercedes-Benz, Vogue magazin, Walt Disney, Jay-Z i Beyonce, Facebook, Microsoft, IBM…pa zašto ne biste i vi?

Ako želite da vaša web stranica ispriča najbolju priču o vama i vašem poslovanju – kontaktirajte nas!